Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ - ΤΖΑΒΕΛΛΑ 6 - Τ.Κ. 67100 - ΞΑΝΘΗ
" Ανακαινισμένο, με νέα πνοή, όμορφο κι αγέροχο στέκει το σχολειό μας στην παλιά του θέση."

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ:

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης θεμελιώθηκε το έτος 1932. Η αποπεράτωση έγινε τον Σεπτέμβριο του 1933 και για την ανέγερση του το Δημόσιο δαπάνησε το ποσό των 1.350.000 ελληνικών δραχμών. Το κτίριο είχε δύο (2) ορόφους μέσα στο οποίο συστεγάζονταν και το Νηπιαγωγείο με μια (1) αυλή εκτάσεως 6.405 τ.μ.

Η πρώτη διαμόρφωση έγινε το 1973-74 κατά την οποία έγινε η περίφραξη με κάγκελα, η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και η επίστρωση του, η δημιουργία πάρκου και ο διαχωρισμός του σχολικού κήπου.

Μετά την αποχώρηση του Νηπιαγωγείου σε ξεχωριστό τμήμα της αυλής του 2ου Δημοτικού σχολείου, λειτούργησε για δεκαετίες σαν 6θέσιο σχολείο, μέχρι το 1999 όπου και λειτουργεί για πρώτη φορά σαν 12θέσιο.

Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς 2001-2002 το σχολείο λειτούργησε σαν 14θέσιο με έξι (6) κανονικές αίθουσες και δυο (2) αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ.

Το 2002 λόγω των αυξημένων αναγκών έγινε η δεύτερη ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου, η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και η προσθήκη της νέας πτέρυγας.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης αποτελείται από δυο (2) ορόφους με δέκα (10) αίθουσες τάξεων, δυο (2) αίθουσες εξωτερικές με κεραμοσκεπή και δυο (2) ΠΡΟΚΑΤ. Διαθέτει Βιβλιοθήκη που συνυπάρχει με την αίθουσα Πληροφορικής, αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών και αίθουσα Καλλιτεχνικών. Στην αυλή φιλοξενεί γήπεδο ποδοσφαίρου με δυο (2) εστίες και γήπεδο μπάσκετ (καλαθοσφαίρισης) με δυο (2) καλάθια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γήπεδο του βόλεϊ (αντισφαίρισης).

Από το 2010 ανήκει στα "Σχολεία Νέου Τύπου" και ήταν ένα (1) από τα οκτακόσια (800) Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία διευρυμένου ωραρίου που λειτούργησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με διαμορφωμένο ωρολόγιο και διδακτικό πρόγραμμα. Διαθέτει τμήμα υποδοχής, τμήμα ένταξης και ολοήμερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ:

Η ιδέα για τη σύσταση της ομάδας αυτής, γεννήθηκε μέσα από μία φωτογραφία που πήρα από την παλιά μου συμμαθήτρια από το δημοτικό, τη Γιώτα Νικολούζου.
Η φωτογραφία αυτή, αφορά τους τελειόφοιτους της έκτης δημοτικού, του δεύτερου δημοτικού σχολείου ξάνθης το 1987.

Μέλη στην ομάδα μας μπορούν να γίνουν όλοι όσοι έχουν αποφοιτήσει από το 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, καθώς κι εκείνοι που έχουν φοιτήσει έστω κι ένα χρόνο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΤΣΟΡΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου