Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του συλλόγου των ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ


Άρθρο1: ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ
Ιδρύεται Σύλλογος Αποφοίτων με την επωνυμία "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ", που αποτελεί νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την πόλη της Ξάνθης.
Άρθρο2: ΣΚΟΠΟΙ
Οι σκοποί του Συλλόγου είναι οι εξής:
Η ανάπτυξη της επικοινωνίας και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου με κάθε πρόσφορο τρόπο που οδηγεί στην κοινωνική, επαγγελματική, ηθική και υλική αλληλεγγύη.
Η διοργάνωση πολιτιστικών(Γιορτές Παλιάς Πόλης (Ξάνθης), Θρακικές Λαογραφικές εορτές (Ξάνθης), Γιορτές ποταμού Νέστου(Ξάνθης), φιλανθρωπικών, κοινωνικών, επιστημονικών, πνευματικών εκδηλώσεων καθώς και η δημιουργία κατάλληλων χώρων για τις εκδηλώσεις αυτές.
Η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μελών του Συλλόγου και του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, καθώς και η ενίσχυση και η αρωγή στο έργο του ίδιου του σχολείου.
Η σύναψη και καλλιέργεια φιλικών σχέσεων, πνευματικών δεσμών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με Συλλόγους αποφοίτων άλλων σχολείων, καθώς και άλλους σπουδαστικούς, μορφωτικούς ή πνευματικούς Συλλόγους και άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η νόμιμη έκδοση πάσης φύσεως εντύπων προς επίτευξη των ως άνω σκοπών.
Άρθρο3: ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Το έμβλημα του Συλλόγου είναι παρεμφερές με το έμβλημα……. Η σφραγίδα φέρει το έμβλημα του Συλλόγου και την επωνυμία αυτού. Είναι δε στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Άρθρο4: ΜΕΛΗ
Τα μέλη του Συλλόγου διακρίνονται σε τακτικά, έκτακτα και επίτιμα.
Τακτικά μέλη είναι:
-όσοι έχουν αποφοιτήσει από το 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και
-όσοι έχουν μαθητεύσει στο ίδιο σχολείο τουλάχιστον για ένα χρόνο στον 6ετή κύκλο σπουδών.
Η εγγραφή τους γίνεται υποχρεωτικά μετά από γραπτή αίτησή τους προς το Δ.Σ.
Έκτακτα μέλη είναι:
-όσοι έχουν φοιτήσει για ένα χρόνο στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ.
Η εγγραφή τους γίνεται μετά από γραπτή αίτησή τους προς το Δ.Σ., προσυπογεγραμμένη από 2 τακτικά μέλη. 'Έκτακτο μέλος μπορεί να γίνει τακτικό με σχετική γραπτή αίτησή του, μετά από 3 χρόνια από την εγγραφή του και αν θεωρήσει το Δ.Σ. θετική τη δράση του για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.
Επίτιμα μέλη μπορούν να γίνουν άτομα που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες ή και υλική ενίσχυση στον Σύλλογο ή είναι καταξιωμένες προσωπικότητες στην πνευματική, καλλιτεχνική, επαγγελματική, επιστημονική και κοινωνική ζωή του τόπου. Τα επίτιμα μέλη εγγράφονται με απόφαση του Δ.Σ. με πλειοψηφία 2/3 των μελών του.
Άρθρο5: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ
Μετά τη λήξη του σχολικού έτους, το Δ.Σ. του Συλλόγου προσκαλεί γραπτά όλους τους αποφοίτους να υποβάλλουν γραπτή αίτηση εγγραφής τους στο Σύλλογο. Το Δ.Σ. υποχρεώνεται να χορηγεί σε κάθε νέο μέλος ένα αντίγραφο του Καταστατικού του Συλλόγου, ώστε να γνωρίζει το μέλος τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, καθώς και την Ταυτότητα Μέλους του Συλλόγου.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ
Απαγορεύεται να εγγραφεί ως μέλος:
Όποιος έχει στερηθεί το δικαίωμα της ελευθερίας ιδρύσεως συνεταιρισμού ή ενώσεως και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.
Όποιος έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί αυτό.
Όποιος έχει αμετακλήτως καταδικαστεί με οποιαδήποτε ποινή για ατιμωτικό αδίκημα που δεν συμβιβάζεται με τους σκοπούς του Συλλόγου.
Άρθρο6: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ
Όλα τα μέλη του Συλλόγου έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στις συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις του Συλλόγου.
Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν μόνο τα τακτικά μέλη και εφ' όσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Όλα τα μέλη έχουν κάθε άλλο δικαίωμα που προκύπτει από την ιδιότητά τους ως μέλη.
Άρθρο7: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στα μέλη του Συλλόγου που η διαγωγή τους ή η εν γένει συμπεριφορά τους είναι ασυμβίβαστη προς τους σκοπούς του Συλλόγου και τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού, επιβάλλονται οι κάτωθι ποινές, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος.
α) παρατήρηση
β) έγγραφη επίπληξη
γ) προσωρινή ή οριστική στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής του μέλους σε όλες ή ορισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.
δ) οριστική διαγραφή από το Σύλλογο.
Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται μετά από προηγούμενη πρόσκληση και ακρόαση του μέλους από το Δ.Σ., που συνεδριάζει σε ολομέλεια στις περιπτώσεις γ) και δ).
Η πειθαρχική εξουσία για τα μέλη του Δ.Σ. ασκείται από τη Γενική Συνέλευση, η οποία συγκαλείται εκτάκτως αν το ζητήσει το 1/5 των ταμειακώς εντάξει τακτικών μελών ή 5 μέλη του Δ.Σ. και επιβάλλονται από αυτήν κατά πλειοψηφία των 3/5 των παρόντων μελών οι κάτωθι ποινές:
-παρατήρηση ή
-έγγραφη επίπληξη ή
-προσωρινή στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.και -αντικατάστασή του όσο διαρκεί αυτή ή
-έκπτωση από το αξίωμα και αντικατάστασή του ή
-οριστική διαγραφή από το Σύλλογο.
Οι προσφυγές κατά τις αποφάσεις του Δ.Σ. ή της Γ.Σ. του τιμωρουμένου, ρυθμίζονται από το άρθρο 88 του Αστικού Κώδικα. 

Άρθρο8: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
Τα μέλη οφείλουν:
Να συμμορφώνονται με τις διατάξεις της Νομοθεσίας περί Σωματείων, τις διατάξεις του Καταστατικού, τις αρχές του Συλλόγου και τις αποφάσεις του Δ.Σ. και της Γ.Σ.
Να εκπληρώνουν τακτικά και έγκαιρα τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Σύλλογο
Να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.
Να συμμετέχουν ενεργά και να εκτελούν πρόθυμα εργασίες που τους αναθέτει ο Σύλλογος και
Να απέχουν από κάθε πολιτική δραστηριότητα μέσα στο Σύλλογο.
Άρθρο9: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ
Οι Γενικές Συνελεύσεις είναι τακτικές και έκτακτες.
Οι τακτικές Γ.Σ. συγκαλούνται μια φορά το χρόνο και κατά προτίμηση το μήνα Ιανουάριο.
Η ημερομηνία, ώρα και τόπος της σύγκλησης της Γ.Σ. ως και τα προς συζήτηση θέματα, γνωστοποιούνται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν τη συνεδρίαση, μέσω μιας τουλάχιστον ημερήσιας εφημερίδας ή με ατομική πρόσκληση στην οποία αναγράφονται λεπτομερειακά όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης.
Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία αν παρίσταται το 1/3 των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών, τα οποία είναι ταμειακώς ενήμερα. Αν δεν υπάρχει απαρτία συγκαλείται νέα Συνέλευση χωρίς πρόσκληση την ίδια μέρα και ώρα την επόμενη εβδομάδα και στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα και θεωρείται ότι είναι σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.
Εκλογή Προεδρείου Στην αρχή της συνεδριάσεως και πριν από κάθε άλλο έργο, η Γ.Σ. εκλέγει από τα μέλη της το Προεδρείο της που αποτελείται από τον Πρόεδρο, το Γραμματέα και έναν έφορο. Ο Πρόεδρος κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη των εργασιών της Γ.Σ., διευθύνει τις συζητήσεις και θέτει τα ζητήματα σε ψηφοφορία. Ο Γραμματέας τηρεί τα πρακτικά. Ο έφορος εποπτεύει τις ψηφοφορίες, τη διαλογή των ψήφων και την καταγραφή των αποτελεσμάτων. Μέχρι την εκλογή του Προεδρείου της Γ.Σ., χρέη Προέδρου ασκεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Οι έκτακτες Γ.Σ. συγκαλούνται οποτεδήποτε μετά από αίτηση 5 μελών του Δ.Σ. ή μετά από αίτηση του 1/5 των μελών της Γ.Σ. που έχουν δικαίωμα ψήφου, που την καταθέτουν στο Προεδρείο του Συλλόγου. Η προθεσμία και η εν γένει διαδικασία που ακολουθείται στις έκτακτες Γ.Σ. είναι η ίδια με τις τακτικές.
Άρθρο10: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Γ.Σ.
Στη Γ.Σ. παρευρίσκονται όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη, τα οποία έχουν δικαίωμα να εκφέρουν γνώμη για κάθε θέμα.
Δικαίωμα ψήφου στις Γ.Σ. έχουν μόνο τα τακτικά μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα που ψηφίζουν καλούμενα από τον Πρόεδρο για κάθε θέμα βάσει της απολύτου και ελευθέρας κρίσεώς τους.
Κάθε μέλος της Γ.Σ. μπορεί να εκπροσωπήσει μόνο ένα άλλο μέλος του Συλλόγου με γραπτή εξουσιοδότηση.
Άρθρο11: ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Η Γ.Σ. των μελών αποτελεί το ανώτατο όργανο του Συλλόγου και αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν υπάγεται σε άλλο όργανο. Ειδικότερα εκλέγει το Δ.Σ., εγκρίνει τον απολογισμό χρήσεως και ψηφίζει το νέο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς.
Η Γ.Σ. έχει την εποπτεία και τον έλεγχο των οργάνων της Διοικήσεως, δικαιουμένη να παύει αυτά οποτεδήποτε, με ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση.
Η Γ.Σ. μπορεί να τροποποιήσει το Καταστατικό ή να διαλύσει τον Σύλλογο σύμφωνα με το άρθρο 23.
Εκλέγει την Εξελεγκτική Επιτροπή και 3μελή Εφορευτική Επιτροπή που διενεργεί τις εκλογές.
Άρθρο12: ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Ο Σύλλογος διοικείται από 7μελές Δ.Σ., το οποίο δεν αμείβεται και το οποίο εκλέγεται για θητεία 2 χρόνων από την τακτική Γ.Σ. κάθε δεύτερο χρόνο. Το Δ.Σ. αποτελείται από το Προεδρείο (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ταμίας), από 3 Συμβούλους και 4 αναπληρωματικά μέλη.
Τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 2 του παρόντος Καταστατικού, την οποία κάνουν γνωστή στο Δ.Σ. 7 ημέρες τουλάχιστον πριν την ημερομηνία των εκλογών. Το Δ.Σ. υποχρεούται να καταρτίσει τον πίνακα των υποψηφίων και να τον αναρτήσει στα γραφεία του Συλλόγου 3 ημέρες προ των εκλογών.
Άρθρο13: ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Για τις εκλογές συντάσσεται ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο αναγράφονται όλα τα ονόματα των υποψηφίων κατ' αλφαβητική σειρά. Οι πρώτοι 7 εκλέγονται ως τακτικά μέλη του Δ.Σ., οι δε επόμενοι 4 ως αναπληρωματικοί. Σε περίπτωση ισοψηφίας διεξάγεται κλήρωση. Κάθε εκλογέας δικαιούται να ψηφίσει από 1 μέχρι και 7 υποψηφίους. Ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό, περισσότερους σταυρούς από 7 ή με οποιαδήποτε σημείωση επάνω, θεωρείται άκυρο. Μετά την εκλογή του Δ.Σ. από την Γ.Σ., το Δ.Σ. συγκαλείται από τον Σύμβουλο που πλειοψήφησε μέσα σε 7 ημέρες και εκλέγει μεταξύ των μελών του, κατά σειρά, με μυστική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία. Για την κάλυψη κάθε θέσης απαιτείται ο υποψήφιος να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του Δ.Σ. Αν δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των 2 πρώτων σε ψήφους υποψηφίων και εκλέγεται αυτός που έλαβε την σχετική πλειοψηφία.
Άρθρο14: ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Σ.
Το Δ.Σ. διαχειρίζεται όλες τις υποθέσεις του Συλλόγου και διοικεί εν γένει αυτόν, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων, τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού και τις αποφάσεις των Γ.Σ. Για τις συνεδριάσεις αυτού τηρείται βιβλίο, κάθε δε απόφασή του υπόκειται στον έλεγχο της Γ.Σ.
Το Δ.Σ. συνέρχεται τακτικά κάθε μήνα, έκτακτα δε όποτε υπάρχει ανάγκη, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου ή μετά από αίτηση 4 μελών του Δ.Σ. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, τα οποία δεν μπορεί να είναι λιγότερα από 5. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
Το Προεδρείο μπορεί να συνεδριάζει και ανεξάρτητο και σε οποιαδήποτε ημερομηνία σύμφωνα με τις ανάγκες του Συλλόγου και μετά από πρόσκληση του Προέδρου.
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ή του Προεδρείου, μπορούν να συμμετέχουν μέλη ή μη ανάλογα με τα προς συζήτηση θέματα.
Μπορεί να επανεγγράψει διαγραφέντα μέλη μετά από παρέλευση τουλάχιστον έξι μηνών, αν επιθυμούν να επανεγγραφούν με πρόστιμο ισάξιο μιας ετήσιας συνδρομής.
Άρθρο15: ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ.
Σε περίπτωση απωλείας ιδιότητας μέλους του Δ.Σ. τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός για τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι τις εκλογές, ο οποίος είναι και ο πρώτος κατά σειρά επιλαχών κατά την τελευταία σχετική ψηφοφορία για εκλογή Συμβουλίου.
Άρθρο16: ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σύνθεση. Η Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου είναι 3μελής και προεδρεύετε από το μέλος που πλειοψήφησε στις εκλογές, ή σε περίπτωση ισοψηφίας από το πρεσβύτερο μέλος της. Τα μέλη του Δ.Σ. δεν μπορούν να είναι και μέλη της Εξελ. Επιτροπής.
Εκλογή. Η Εξελ. Επιτροπή εκλέγεται από την Γ.Σ. και η θητεία της είναι διετής. Μαζί με τα 3 τακτικά μέλη της, η Γ.Σ. εκλέγει και 3 αναπληρωματικά, καθένα από τα οποία (κατά σειρά ψήφων) αναπληρώνει οποιοδήποτε τακτικό μέλος σε περίπτωση απουσίας, κωλύματος ή θανάτου.
Αρμοδιότητες. Η Εξελ. Επιτροπή παρακολουθεί και ελέγχει την οικονομική διαχείριση του Συλλόγου. Έχει το δικαίωμα να λαμβάνει γνώση όλων των περί της οικονομικής κατάστασης του Συλλόγου στοιχείων, των πρακτικών και των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και της Γ.Σ., της αλληλογραφίας και του αρχείου γενικά. Το Δ.Σ. οφείλει να θέτει στη διάθεση της Εξελ. Επιτροπής τα στοιχεία αυτά μέσα σε πέντε ημέρες.
'Έκθεση. Η Εξελ. Επιτροπή υποβάλλει στην τακτική Γ.Σ. γραπτή έκθεση περί της οικονομικής διαχείρισης του Συλλόγου, κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η Γ.Σ. δεν μπορεί να αποφασίζει έγκυρα περί του ετήσιου ισολογισμού και του ετήσιου διαχειριστικού απολογισμού του Δ.Σ. χωρίς την έκθεση αυτή της Εξελ. Επιτροπής.
Άρθρο17: ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Πρόεδρος συγκαλεί το Δ.Σ. και τις Γ.Σ. και προεδρεύει μέχρι τα μέλη της Γ.Σ. εκλέξουν το Προεδρείο αυτής.
Υπογράφει τα έγγραφα και τα πρακτικά.
Συντάσσει με τον Ταμία τον απολογισμό, καταρτίζει τις ομάδες εργασίας για την κάλυψη των αναγκών και την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου και εκτελεί τις αποφάσεις της Γ.Σ. και του Δ.Σ., μεριμνώντας για την αυστηρή τήρηση του παρόντος καταστατικού.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εκπροσωπεί τον Σύλλογο δικαστικώς και εξωδίκως, τούτου κωλυομένου, ο Σύλλογος εκπροσωπείται από τον Αντιπρόεδρο.
Άρθρο18: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο και γενικά βοηθά το έργο του.
Άρθρο19: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ο Γ. Γραμματέας φυλάει το αρχείο, τη σφραγίδα του Συλλόγου, κρατεί τα Πρακτικά του Δ.Σ., προσυπογράφει με τον Πρόεδρο τα εξερχόμενα έγγραφα, τηρεί το μητρώο των μελών, τηρεί το Πρωτόκολλο, καταρτίζει με τον Πρόεδρο την ημερησία διάταξη των Συνεδριάσεων. Ο Γεν. Γραμματέας αναπληρώνεται κωλυόμενος ή απουσιάζων από μέλος του Δ.Σ. Ο Σύλλογος τηρεί τα εξής βιβλία:
Βιβλίο Μητρώο Μελών
Βιβλίο εισερχομένων και εξερχόμενων εγγράφων
Βιβλίο Πρακτικών του Δ.Σ. και των Γ.Σ.
Άρθρο20: ΤΑΜΙΑΣ
Ο Ταμίας τηρεί τα απαραίτητα λογιστικά βιβλία (Εσόδων, Εξόδων και όσα άλλα επιβάλλει ο Νόμος), κάνει πληρωμές κατόπιν εντολής του Προέδρου, εισπράττει τις συνδρομές διά διπλοτύπων αποδείξεων, οι οποίες φέρουν τη σφραγίδα του Συλλόγου και τις οποίες υπογράφει. Είναι πάντα έτοιμος να παρουσιάσει την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου και τα λογιστικά βιβλία σε κάθε ζήτηση του Προέδρου, του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Καταθέτει τα χρήματα του Συλλόγου σε Τράπεζες σε κοινό λογαριασμό επ' ονόματί του και επ' ονόματι του Προέδρου του Δ.Σ.
Άρθρο21: ΠΟΡΟΙ
Πόροι του Συλλόγου είναι η υποχρεωτική συνδρομή των μελών καθώς και οι έκτακτοι πόροι από δωρεές, εκδηλώσεις, ενισχύσεις και κάθε άλλη νόμιμη αύξηση της περιουσίας του Συλλόγου. Οι πόροι του Συλλόγου διατίθενται με απόφαση του Δ.Σ. για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγού. Η ετήσια συνδρομή των μελών ορίζεται στα 10 ευρώ και μπορεί να μεταβάλλεται με απόφαση πλειοψηφίας 5 μελών του Δ.Σ.
Άρθρο22: ΚΤΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Κτήση. Για να αποκτήσει ο Σύλλογος από επαχθή αιτία ακίνητα ή κινητά, απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Γ.Σ. τηρουμένων των προϋποθέσεων του άρθρου 9 παραγρ.1, 2, 3. Κληρονομιές, δωρεές προς τον Σύλλογο γίνονται δεκτές πάντοτε. Για αποδοχή κληρονομιάς ή δωρεάς υπό τρόπο, απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Γ.Σ. Απαγορεύεται η αποδοχή ανωνύμων δωρεών. Εννοείται ότι η κληρονομιά γίνεται αποδεκτή πάντοτε με το ευεργέτημα της επ' ωφελεία απογραφής.
Διαχείριση. Απαγορεύεται εκμετάλλευση της περιουσίας του Συλλόγου που συνεπάγεται την ανάμιξή της σε κερδοσκοπική επιχείρηση. Απαγορεύεται λήψη προμήθειας από τον Σύλλογο κατά τη διενέργεια των πράξεων εκμετάλλευσης της περιουσίας του. Κληροδοσίες και δωρεές για ορισμένο σκοπό, τελούν υπό ιδιαίτερη διαχείριση μέσα στον προϋπολογισμό του Συλλόγου, τα τυχόν δε έσοδα απ' αυτές διατίθενται αποκλειστικά κατά τους όρους του διαθέτη ή δωρητή.
Διάθεση. Απαγορεύεται η διάθεση της περιουσίας του Συλλόγου για σκοπούς διάφορους από αυτούς που προβλέπει το Καταστατικό.
Άρθρο23: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Τροποποίηση του Καταστατικού ή διάλυση του Συλλόγου αποφασίζεται από την Γ.Σ. που βρίσκεται σε απαρτία εφ' όσον είναι παρόντα τα μισά από τα τακτικά μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου. Απαιτείται πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων μελών. Την πρόταση για την τροποποίηση του Καταστατικού υποβάλλει το Δ.Σ. ή το 1/5 των τακτικών μελών που είναι ταμειακώς ενήμερα. Στην πρόσκληση πρέπει να αναγράφονται οι διατάξεις του Καταστατικού προς τροποποίηση. Την πρόταση για διάλυση του Συλλόγου υποβάλλει το Δ.Σ. ή το 1/4 των τακτικών μελών που είναι ταμειακώς ενήμερα. Η τροποποίηση του Καταστατικού ισχύει μόνο μετά από την έγκρισή της από το Πρωτοδικείο και την εγγραφή της στο σχετικό βιβλίο των Σωματείων του Πρωτοδικείου. Αν ο Σύλλογος διαλυθεί, η περιουσία του ρευστοποιείται και κατατίθεται σε Τράπεζα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την ανασύστασή του, η οποία πρέπει να γίνει μέσα σε 2 χρόνια από τη διάλυσή του, άλλως η περιουσία του Συλλόγου περιέρχεται ως δωρεά στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ή σε κοινωφελές ίδρυμα της Ελληνικής Επικράτειας.
Άρθρο24: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Κάθε θέμα που αφορά την εσωτερική λειτουργία του Συλλόγου και δεν περιλαμβάνεται στο Καταστατικό, μπορεί να ρυθμιστεί με Εσωτερικό Κανονισμό που προτείνει το Δ.Σ. Θέματα που δεν ρυθμίζονται ειδικώς στο Καταστατικό αυτό και δεν αντίκεινται στο Νόμο, ρυθμίζονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Άρθρο25
Εντός εξαμήνου από την αναγνώριση του παρόντος Συλλόγου από το Πρωτοδικείο Ξάνθης, πρέπει να προκηρυχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της Διοικήσεως. Μέχρι την εκλογή και τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. ο Σύλλογος θα διοικείται από προσωρινό πενταμελές Δ.Σ.
Άρθρο26
'Ο,τι δεν προβλέπεται από το Καταστατικό, ρυθμίζεται από τις διατάξεις για τα Σωματεία και τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα και του Εισαγωγικού Νόμου, το Μάιο του 1991.

Ο ιδρυτής του συλλόγου
ΤΣΟΡΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου